Avertisment al ministrului de externe din Franţa: "Este posibil ca ce este mai rău să urmeze" / Conflictul a intrat într-o "logică de asediu"

Postat la 03 martie 2022 69 afişări

Avertisment al ministrului de externe din Franţa: "Este posibil ca ce este mai rău să urmeze" / Conflictul a intrat într-o "logică de asediu"

Jean-Yves Le Drian, a avertizat că situaţia din Ucraina s-ar putea deteriora şi mai mult sub bombardamentele neîncetate ale Rusiei.

"Într-adevăr, este posibil ca ce este mai rău să urmeze", a declarat Le Drian într-un interviu televizat acordat joi postului France 2, adăugând că conflictul a intrat într-o "logică de asediu".

Din cauza rezistenţei acerbe a armatei şi a populaţiei ucrainene, speranţa Rusiei de a pune capăt rapid războiului se estompează treptat, a spus el.

Consolidarea continuă a forţelor în jurul marilor oraşe ucrainene, precum Harkov şi capitala Kiev, ar putea însemna că războiul intră într-o etapă de asediu, potrivit lui Le Drian.

"Ştiţi că ruşii sunt obişnuiţi să ducă războaie într-o logică de asediu, amintiţi-vă de Alep(Siria) şi amintiţi-vă de Groznîi(Cecenia)", a spus el.

Preşedintele rus Vladimir Putin se izolează din ce în ce mai mult, a adăugat Le Drian, citând votul Adunării Generale a ONU de miercuri pentru condamnarea invaziei Rusiei în Ucraina, la care doar patru ţări au votat în sprijinul Rusiei.

"Oamenii nu-l mai ascultă pentru că oamenii nu mai au încredere în el de când a renunţat succesiv la angajamentele Rusiei şi, de asemenea, la propriile sale angajamente", a spus Le Drian.

Cu toate acestea, este în continuare important să se menţină dialogul cu Moscova, deoarece Putin şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu discută direct, a spus Le Drian, adăugând că Franţa trebuie să joace rolul de mediator.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asediu,
intrare,
conflict

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.