"Avatar: Drumul apei": box office sub aşteptări

Autor: Dorin Oancea Postat la 19 decembrie 2022 156 afişări

Mult-aşteptata continuare a filmului "Avatar" al lui James Cameron nu a respectat previziunile privind vânzările de bilete la intrarea în cinematografe în weekend, deşi experţii în box office au declarat că este prea devreme pentru a judeca dacă filmul îşi va recupera costurile masive, scrie Reuters

"Avatar: Drumul apei": box office sub aşteptări

"Avatar: Drumul apei" a adunat aproximativ 435 de milioane de dolari în întreaga lume, a declarat distribuitorul Walt Disney, inclusiv 134 de milioane de dolari în Statele Unite şi Canada.

Previziunile de dinaintea weekendului indicau un rezultat intern de cel puţin 140 de milioane de dolari pentru întoarcerea lui Cameron, care a durat zece ani, la povestea poporului albastru Na'vi de pe o lplanetă numită Pandora, şi până la 500 de milioane de dolari la nivel mondial.

Deşi cifrele au fost mai mici decât estimările, totalul global s-a clasat pe locul al treilea în topul celor mai mari deschideri de la Hollywood din perioada pandemiei COVID-19, potrivit Comscore.

Analiştii de box office au declarat că filmul avea şansa de a atrage un public familial numeros în perioada sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, având o concurenţă redusă până în februarie.

"The Way of Water" este "construit pentru o durată mare, aşa cum sunt aproape toate filmele lui James Cameron", a declarat Jeff Bock, analist senior de media la Exhibitor Relations Co. Publicul "s-ar putea să nu apară în weekendul de deschidere, dar va apărea în cele din urmă".

Studiourile împart vânzările de bilete cu cinematografele, iar Cameron a declarat că "Drumul apei" va trebui să adume 2 miliarde de dolari doar pentru a ajunge la profit. Disney nu a dezvăluit bugetul şi costurile de marketing.

Filmul a fost lansat la 13 ani după ce primul episod a uimit publicul cu tehnologia de pionierat 3D. Filmul original "Avatar" rămâne campionul tuturor timpurilor la box office, cu 2,9 miliarde de dolari în vânzări de bilete la nivel mondial.

Tony Chambers, şeful distribuţiei în cinematografe la Disney, a declarat că se aşteaptă ca "Drumul apei" să aibă vânzări puternice în perioada sărbătorilor şi a precizat că performanţele sale ar trebui judecate după Anul Nou.

Continuarea a fost amânată de mai multe ori, în timp ce Cameron şi co-scenariştii au elaborat o poveste care să fie spusă pe parcursul a patru filme suplimentare. Un al treilea episod din "Avatar" şi o parte dintr-un al patrulea au fost deja filmate.

În "Drumul apei", actorii Sam Worthington şi Zoe Saldana revin în rolul lui Jake Sully şi Neytiri, 10 ani mai târziu, acum părinţi a cinci copii. Viaţa lor liniştită este întreruptă atunci când Oamenii Cerului, oamenii, se întorc. Criticii de film au lăudat spectacolul vizual al filmului "Calea apelor", iar 94% dintre cumpărătorii de bilete au oferit o notă pozitivă pe site-ul Rotten Tomatoes.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avatar 2,
box office,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.