Avangate mizeaza pe vanzari de un miliard de dolari pana in 201

Postat la 21 octombrie 2010 26 afişări

Planurile omului de afaceri Radu Georgescu pentru Avangate, compania desprinsa recent de cea de procesare de plati cu card bancar ePayment, vizeaza afaceri de un miliard de dolari (peste 720 de milioane de euro) si cotarea pe NASDAQ pana in 2015.

Separarea de ePayment, pe care Radu Georgescu a vandut-o catre grupul Allegro, parte a gigantului media sud-african Naspers care achizitiona anul trecut autovit.ro pentru aproapr 5 milioane de euro, l-a determinat pe antreprenor sa-si concentreze atentia asupra Avangate, compania de distributie electronica de software.

"Convingerea mea este ca atingerea acestor doua tinte va marca un punct de cotitura pentru industria IT locala si mai ales pentru exporturile romanesti de software", a spus Carmen Sebe, directorul executiv al companiei, mizand pe experienta cresterilor anuale de peste 100% de pana acum, tendinta care se va mentine si in urmatoarea perioada. Peste 90% din veniturile companiei provin in prezent din export, aici fiind incluse si veniturile generate de companii software romanesti care vand produsele in afara tarii prin intermediul platformei Avangate, printre care BitDefender, Caphyon sau Syncro Soft. Pentru acest an, compania estimeaza venituri de 70 de milioane de dolari (50,5 de milioane de euro), dublu fata de nivelul raportat in 2009.

Avangate a debutat pe piata internationala in 2005, ajungand astazi unul dintre cei mai mari distribuitori electronici de software. Cu patru birouri in lume, in Bucuresti, Amsterdam, Mountain View (SUA) si Taipei (Taiwan), compania urmeaza sa se extinda in urmatorii doi-trei ani si in alte colturi ale lumii, pe harta de dezvoltare fiind trei noi birouri in acest interval.

Totodata, Avangate urmeaza sa extinda si echipa de oameni, care numara in prezent 40 de angajati in vanzari de software, dezvoltare de business si marketing online. "Avem in permanenta posturi deschise, atat pentru a acoperi necesarul de personal in Romania, cat si pentru reprezentantele care vor fi inaugurate", a mai spus Sebe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Avangate,
vanzari,
Radu Georgescu
/actualitate/avangate-mizeaza-pe-vanzari-de-un-miliard-de-dolari-pana-in-201-7514655
7514655
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.