Autostrada Comarnic-Brasov va costa 28 de milioane de euro pe kilometru. Românii vor plăti o taxă de drum de 5,7 lei fără TVA

Autor: Andreea Neferu Postat la 16 ianuarie 2014 93 afişări

Autostrada Comarnic-Braşov, care va fi construită în concesiune de consorţiul format din firmele Vinci, Strabag, Aktor, va avea un cost mediu de 28 de milioane de euro pe kilometru, a spus premierul Victor Ponta în cadrul unei conferinţe de presă unde a prezentat detalii despre această şosea. Construcţia trebuie să înceapă în acest an până la sfârşitul lunii aprilie, iar ultimul kilometru va fi finalizat în 2017 cel mai târziu.

“Costul estimat pentru construcţie, proiectare, project management şi întreţinere este de aproape 1,8 miliarde de euro”, a spus Ponta.

Costul estimat iniţial de CNADNR pentru construcţia, proiectarea şi întreţinerea acestei autostrăzi, cu o lungime de aproape 60 de km era de 1,2 miliarde de euro.

Taxa de utilizare a acestei autostrăzi ce va cuprinde trei tuneluri, 19 viaducte şi 15 poduri se va ridica la 5,7 lei fără TVA.  Pentru cei care nu vor tranzita întreaga autostradă şi vor merge spre exemplu de la Comarnic la Sinaia, taxa va fi de 2,8 lei fără TVA, a spus ministrul marilor proiecte Dan Şova. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comarnic,
autostrada,
brasov,
taxa,
tva,
costuri,
drum,
plati
/actualitate/autostrada-comarnic-brasov-va-costa-28-de-milioane-de-euro-pe-kilometru-romanii-vor-plati-o-taxa-de-drum-de-5-7-lei-fara-tva-11913210
11913210
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.