Autorităţile din Andaluzia vor să preia locuinţe executate de bănci pentru a caza familii sărace

Postat la 13 mai 2013 24 afişări

Guvernele locale din două regiuni spaniole vor să exproprieze timp de până la trei ani proprietăţile preluate de bănci în contul restanţelor la credite ipotecare, pentru a oferi locuinţe familiilor sărace, măsură care ar putea încălca angajamentele Spaniei faţă de partenerii europeni.

Autorităţile din Andaluzia vor să preia locuinţe executate de bănci pentru a caza familii sărace

 Autorităţile din Andaluzia, regiunea cu cele mai multe proprietăţi vacante, şi din Insulele Canare, intenţionează să cazeze pe proprietăţile expropriate familiile cu venituri mici, transmite Bloomberg.

Băncile sau dezvoltatorii vor primi în schimb 2% din valoarea proprietăţilor pe an şi vor putea redeveni proprietari de drept după trei ani, potrivit unui decret adoptat în aprilie de guvernul din Andaluzia.

De asemenea, autorităţile pot sancţiona cu amenzi de până la 9.000 de euro proprietarii locuinţelor care sunt neocupate de cel puţin şase luni, pentru a forţa oferirea caselor spre închiriere.

Andaluzia are cel mai mare număr de proprietăţi neocupate din Spania, peste 600.000 de unităţi. Andaluzia înregistrează una dintre cele mai ridicate rate ale şomajului din Spania, care ajunge la 66% în rândul tinerilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/autoritatile-din-andaluzia-vor-sa-preia-locuinte-executate-de-banci-pentru-a-caza-familii-sarace-10873656
10873656
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.