Autorităţile ar putea declara COD PORTOCALIU de inundaţii

Postat la 30 septembrie 2013 47 afişări

Autorităţile analizează posibilitatea declarării unui cod portocaliu de inundaţii, deoarece probleme generate de afluenţii râurilor pot apărea în principal în Bucureşti, Constanţa şi Tulcea, a anunţat ministrul delegat pentru Ape, Lucia Varga.

Autorităţile ar putea declara COD PORTOCALIU de inundaţii

 Ea a precizat că probleme mai mici pot apărea şi în judeţele Teleorman şi Călăraşi.

"De dimineaţă am făcut o primă evaluare şi s-au confirmat debitele şi valorile estimate de către Administraţia de Meteorologie. Vom avea în perioada următoare o intensificare a fenomenelor, cod portocaliu meteorologic, deocamdată se analizează dacă se va emite şi cod portocaliu în domeniul hidrologiei. Din spusele specialiştilor, putem avea probleme prin cumularea cantităţilor de precipitaţii în Bucureşti, Constanţa şi Tulcea, unde se vor activa acele pâraie care sunt nepermanente", a spus ministrul, la comandamentul pentru situaţii de urgenţă reunit la Guven.

Varga a asigurat însă că există capacitatea de a prelua debitele sulimentare în baraje.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/autoritatile-ar-putea-declara-cod-portocaliu-de-inundatii-11422764
11422764
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.