Autoritatea Naţională de Turism: Unităţile de cazare nu se mai pot autoclasifica, ci vor cere "stele" de la stat. 4.000 de firme vor fi verificate

Postat la 17 iulie 2013 47 afişări

Unităţile de cazare nu se mai pot autoclasifica, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, ci vor cere "stele" de la stat, iar Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) va verifica până la sfârşitul anului peste 4.000 de structuri care s-au autoevaluat începând cu luna februarie 2011.

Autoritatea Naţională de Turism: Unităţile de cazare nu se mai pot autoclasifica, ci vor cere "stele" de la stat. 4.000 de firme vor fi verificate

 Potrivit ANT, în luna februarie 2011 s-a stabilit printr-un act normativ că unităţile de cazare, fie că sunt hoteluri, moteluri, hosteluri, pensiuni, hanuri sau alte structuri, se pot autoevalua şi autoclasifica. După autoclasificare, instituţiile statului urmau să verifice dacă numărul de stele pus de proprietar pe faţada hotelului corespunde gradului de confort şi calităţii serviciilor din unitatea respectivă.

Astfel, din 2011 s-au autoevaluat în vederea clasificării sau reclasificării 5.947 de structuri de cazare, din care 1.868 au fost verificate.

"Am hotărât să renunţăm la autoclasificare, pentru a creşte calitatea serviciilor şi pentru a nu îi lăsa pe proprietari să interpreteze subiectiv legea. Au fost cazuri în care s-a procedat subiectiv şi când structuri de cazare au fost clasificate la un număr de stele, dar în realitate condiţiile de cazare nu corespundeau", a declarat agenţiei MEDIAFAX Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/autoritatea-nationala-de-turism-unitatile-de-cazare-nu-se-mai-pot-autoclasifica-ci-vor-cere-stele-de-la-stat-4-000-de-firme-vor-fi-verificate-11128616
11128616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.