Austriecii de la VIG au avut afaceri locale de 459 mil. euro anul trecut, în scădere cu 10%

Autor: Ciprian Botea Postat la 25 ianuarie 2013 19 afişări

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care controlează companiile Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a raportat anul trecut subscrieri cu o valoare cumulată de 459 mil. euro pe piaţa românească, în scădere cu 10% faţă de anul anterior. Afacerile austriecilor şi-au revenit uşor în trimestrul al patrulea în condiţiile în care după primele nouă luni scăderea era de 15%.

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care controlează companiile Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a raportat anul trecut subscrieri cu o valoare cumulată de 459 mil. euro pe piaţa românească, în scădere cu 10% faţă de anul anterior. Afacerile austriecilor şi-au revenit uşor în trimestrul al patrulea în condiţiile în care după primele nouă luni scăderea era de 15%.Subscrierile din asigurări generale s-au prăbuşit cu 16% anul trecut şi au ajuns la 345 mil. euro, pe fondul scăderii vânzărilor de asigurări auto şi în contextul în care austriecii derulează un proces de restructurare a portofoliului. "Piaţa românească este caracterizată de o competiţie acerbă pe preţuri. Vienna Insurance Group continuă politica de restructurare a portofoliului printr-o strategie bazată pe evaluarea corectă a riscurilor şi preţuri orientate spre profit", afirmă reprezentanţii asigurătorului austriac.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurări,
VIG
/actualitate/austriecii-de-la-vig-au-avut-afaceri-locale-de-459-mil-euro-anul-trecut-in-scadere-cu-10-10521744
10521744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.