Austriecii de la Erste au condus cu succes prima emisiune de obligaţiuni pe blockchain din Europa, în valoare de 20 de milioane de euro

Autor: Alex Ciutacu Postat la 23 octombrie 2018 140 afişări

Austriecii de la Erste au condus cu succes prima emisiune de obligaţiuni pe blockchain din Europa, în valoare de 20 de milioane de euro

Erste şi ASFINAG au condus cu succes prima emisiune de obligaţiuni din Europa lansată prin intermediul tehnologiei blockchain, potrivit unui anunţ al companiei.

Emisiunea de 20 de milioane de euro de obligaţiuni Schuldscheindarlehen (n.red: obligaţiuni specifice pieţei austriace) lansată de ASFINAG a fost încheiată cu succes pe platforma Erste la începutul săptămânii.

Emisiunea de obligaţiuni a fost privată, iar printre investitori s-au numărat companiile austriece de asigurări Wiener Stadtische Versicherung şi DONAU Versicherung şi banca regională austriacă Hypo Vorarlberg.

Prin aplicarea tehnologiei blockchain, atât emitenţii cât şi investitorii beneficiază de o eficienţă îmbunătăţită, de mai multă transparenţă, un nivel operaţional mai scăzut şi eliminarea birocraţiei. Mai mult, aplicaţiile blockchain permit scurtarea timpului de aşteptare pentru derularea proceselor specifice unei operaţiuni de finanţare.

Emisiunea de 20 de milioane de euro lansată de ASFINAG, operatorul comercial şi constructorul de autostrăzi din Austria, a fost închisă luni, la inaugurarea platformei pe care Erste Group a dezvoltat-o utilizând platformele Hyperledger Fabric, oferite de Linux Foundation.

Procesul a fost derulat în întregime prin intermediul blockchain-ului, fără a fi implicată documentare şi semnături fizice. În schimb, atât ASFINAG, cât şi Erste şi investitorii au derulat întreg procesul într-o manieră digitală.

„Această emisiune pe piaţa de capital bazată pe blockchain oferă un alt exemplu al succesului Erste Group în dezvoltarea soluţiilor pe tehnologii inovatoare care pot aduce beneficii clienţilor. Ne concentrăm acum pe o modalitate în care să putem face aceste beneficii accesibile pentru cât mai mulţi clienţi – corporate, instituţii financiare, jucători din sectorul public, cât şi investitori”, spune Berhard Leder, membru al board-ului Corporate & Markets în cadrul Erste Group.

Tehnologia blockchain oferă o nouă modalitate de a stoca date nealterabile într-un sistem distribuit de computere, datele fiind securizate prin procese criptografice. Fiecare blockchain începe cu o reţea a cărei membri sunt conectaţi unii cu ceilalţi şi fac schimb de informaţii şi active prin intermediul internetului într-o manieră securizată. Istoricul unui blockchain este transparent şi verificabil, iar fiecare tranzacţie trebuie confirmată de majoritatea participanţilor la reţea. Tehnologia a atras atenţia mai multor sectoare, în special cel financiar, deoarece oferă o modalitate de a efectua tranzacţii mai rapid şi mai ieftin în viitor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
erste,
lansare,
succes

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.