Austriecii creeaza cea mai mare companie de asigurari din tara: Omniasig fuzioneaza cu BCR Asigurari

Postat la 12 iulie 2011 19 afişări

Omniasig si BCR Asigurari, doua companii de top zece din piata asigurarilor, controlate de austriecii de la Vienna Insurance (VIG), urmeaza sa fuzioneze pentru a crea cel mai mare asigurator local.

Omniasig a convocat adunarea generala a actionarilor pe data de 4 august pentru a aproba proiectul de fuziune. Austriecii de la VIG detin aproape 99% din compania de asigurari, restul actiunilor revenind unor persoane fizice si unor societati de investitii financiare.

Surse din piata de asigurari afirmau in urma cu doua saptamani ca austriecii au in plan o fuziune intre doua dintre companiile locale. Informatiile aparusera in contextul plecarii lui Constantin Toma de la conducerea Omniasig. Aceasta este a doua fuziune anuntata anuntata pe piata asigurarilor in 2011. Generali si Ardaf, companii controlate de grupul ceh Generali PPF, urmeaza sa fuzioneze pana la sfarsitul anului.

Mai mult pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/austriecii-creeaza-cea-mai-mare-companie-de-asigurari-din-tara-omniasig-fuzioneaza-cu-bcr-asigurari-8487592
8487592
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.