Austria, piaţă de desfacere "naturală" pentru gazele azere. Şah Deniz vrea gazoduct până în Bulgaria

Postat la 28 iunie 2013 108 afişări

O conductă cu destinaţia în Austria ar reprezenta o piaţă de desfacere "naturală" pentru gazele extrase de la alte zăcăminte din Azerbaijan, iar gazele de la Şah Deniz ar putea ajunge până în Bulgaria, printr-o extensie de gazoduct.

Austria, piaţă de desfacere "naturală" pentru gazele azere. Şah Deniz vrea gazoduct până în Bulgaria

 "Dincolo de Şah Deniz, suntem încrezători că exporturile de gaze ale Azerbaijanului vor creşte dramatic odată ce zăcăminte precum ACG Deep, Abşeron, Umid şi Şafag-Asiman vor fi dezvoltate, şi considerăm că o conductă către Austria ar fi o piaţă naturală de desfacere pentru aceste gaze", a declarat preşedintele companiei azere SOCAR, Rovnag Abdullayev, într-un comunicat transmis vineri de grupul britanic BP.

Consorţiul Şah Deniz II, care dezvoltă zăcământul uriaş de gaze naturale Şah Deniz, din Marea Caspică, a confirmat vineri selectarea proiectului Conductei Trans-Adriatice (TAP), cu destinaţia în Italia, ca rută de export către Europa. Proiectul Nabucco Vest, la care este parte şi România, a pierdut astfel, în primă etapă, cursa pentru gaze azere.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/austria-piata-de-desfacere-naturala-pentru-gazele-azere-sah-deniz-vrea-gazoduct-pana-in-bulgaria-11042414
11042414
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.