Austria formulează o plângere judiciară privind colaborarea serviciilor secrete germane cu NSA

Autor: Mihai Draghici Postat la 07 mai 2015 142 afişări

Guvernul Austriei a formulat o plângere judiciară împotriva serviciilor secrete germane, acuzate că au ajutat Agenţia americană pentru Securitate Naţională (NSA) să spioneze oficiali europeni şi companii, informează site-ul postului Euronews.

Acuzaţiile referitoare la colaborarea agenţiilor de spionaj germane cu NSA au generat tensiuni în cadrul coaliţiei guvernamentale din Germania, formată de Uniunea Creştin-Democrată (CDU), condusă de cancelarul Angela Merkel, cu Partidul Social-Democrat (SPD).

"Dacă acuzaţiile se dovedesc adevărate şi dacă a existat o contribuţie la spionajul industrial, aceasta va fi o povară puternică asupra credibilităţii economiei germane", a declarat ministrul german al Economiei, social-democratul Sigmar Gabriel.

Dezvăluirile făcute de fostul angajat NSA Edward Snowden privind spionajul împotriva Germaniei au atras, anul trecut, critici dure din partea Berlinului. Recent, presa a relatat că Serviciul german de informaţii (BND) a oferit ajutor NSA în spionarea unor oficiali şi a unor companii din Europa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AUSTRIA,
GERMANIA,
NSA
/actualitate/austria-formuleaza-o-plangere-judiciara-privind-colaborarea-serviciilor-secrete-germane-cu-nsa-14220431
14220431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.