Aurul şi-a pierdut din strălucire: uncia a coborât sub pragul de 1.600 de dolari

Autor: Roxana Pricop Postat la 22 februarie 2013 17 afişări

O uncie de aur (28,35 grame) se tranzacţiona ieri pe bursa de la Londra la un preţ de 1.568 dolari, cel mai coborât nivel din ultimele şase luni, sub presiunea aprecierii dolarului american şi a ştirilor că Federal Reserve, banca centrală a SUA, ar putea să îşi revizuiască programul de relaxare monetară în luna martie.

O uncie de aur (28,35 grame) se tranzacţiona ieri pe bursa de la Londra la un preţ de 1.568 dolari, cel mai coborât nivel din ultimele şase luni, sub presiunea aprecierii dolarului american şi a ştirilor că Federal Reserve, banca centrală a SUA, ar putea să îşi revizuiască programul de relaxare monetară în luna martie. Faţă de începutul anului, aurul a înregistrat o scădere de 5,3% în dolari, în condiţiile în care majoritatea pieţelor de acţiuni ale lumii sunt aproape de maximele din 2007. La Bucureşti, BNR a cotat ieri preţul unui gram de aur la 167,72 lei, cu 8% mai puţin decât preţul de la începutul anului. Metalul galben a debutat în 2013 cu un preţ de 1.657 dolari/uncie, cu 8,2% peste nivelul din urmă cu un an. Unii analişti se aşteptau ca avansul aurului să continue şi în 2013, mână în mână cu politica de relaxare monetară a FED, însă temerile investitorilor că banca centrală americană şi-ar putea revizui politicile au cauzat corecţii negative ale preţului aurului. Injecţiile de capital făcute de FED în pieţele financiare au alimentat raliul aurului din ultimii ani, metalul galben fiind considerat ca un mijloc de protecţie împotriva inflaţiei. Infuzia de lichidităţi a FED în pieţele financiare alimentează temerile inflaţionsite ale investitorilor.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
uncia,
dolari,
pret
/actualitate/aurul-si-a-pierdut-din-stralucire-uncia-a-coborat-sub-pragul-de-1-600-de-dolari-10586962
10586962
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.