AUR: Rebelul de serviciu al Europei, Viktor Orban, a mai comis o impertinenţă la adresa României

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 22 noiembrie 2022 32 afişări

„Rebelul de serviciu al Europei”, premierul maghiar Viktor Orban, „a mai comis o impertinenţă la adresa României când s-a afişat în chip de membru al galeriei cu un fular pe care era desenată harta Ungariei Mari”, transmite AUR.

AUR: Rebelul de serviciu al Europei, Viktor Orban, a mai comis o impertinenţă la adresa României

„Rebelul de serviciu al Europei, premierul maghiar Viktor Orban, a mai comis o impertinenţă la adresa României când s-a afişat în chip de membru al galeriei cu un fular pe care era desenată harta Ungariei Mari. Nu doar sacrificiul sutelor de mii de români care au murit pentru a-şi elibera fraţii dintr-o ocupaţie sălbatică ar fi trebuit să înfrâneze pornirile revanşarde ale amicului lui Vladimir Putin, ci şi flăcările unui război izbucnit la câţiva kilometri de graniţele noastre. Dacă tragedia care se petrece sub ochii noştri în Ucraina e prilej de speranţe politico-teritoriale pentru Orban, atunci fostul politician reformator de la Budapesta a trecut şi ultima linie roşie pe care i-ar fi îngăduit succesul său electoral să o calce în picioare”, transmite AUR.

Potrivit sursei citate, este regretabil că aristocraţia intelectuală din România ratează încă o şansă de a-şi face datoria faţă de propria ţară şi întâmpină cu o tăcere umilă acest nou afront din partea unui nostalgic al vremurilor în care românii din Transilvania erau consideraţi doar o naţiune tolerată”.

„Orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităţilor actuale şi angajamentelor asumate în comun de România şi Ungaria”, a transmis, luni seara, MAE.

Viktor Orban a postat, luni, pe contul său de Facebook imagini în care apare purtând la ultimul meci al naţionalei maghiare un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari, cu Transilvania inclusă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
viktor orban,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.