AUR: Guvernul să vină în faţa Parlamentului cu modificările la Codul Fiscal

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 20 iunie 2022 39 afişări

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului Ciucă să renunţe la „utilizarea excesivă şi nejustificată” a ordonanţelor de urgenţă şi să vină în faţa Parlamentului cu modificările propuse la Codul Fiscal.

AUR: Guvernul să vină în faţa Parlamentului cu modificările la Codul Fiscal

„Coaliţia toxică PSD-PNL-UDMR are o majoritate confortabilă în forul legislativ şi trebuie să-şi asume schimbările preconizate, nu să evite dezbaterea publică şi să fugă de români. În plus, măsurile vor intra în vigoare abia de la începutul anului viitor. Care-i graba? Observăm şi de această dată, din păcate, o tendinţă de militarizare foarte periculoasă într-un stat democratic: Parlamentul să deţină doar un rol decorativ”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, preşedintele George Simion.

La rândul său, liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu, afirmă că Guvernul preferă ordonanţele de urgenţă în detrimentul legiferării normale, „ceea ce nu este normal”.

„Nu este vina noastră, a Opoziţiei, că discuţiile privind modificările la Codul Fiscal trenează de luni de zile şi că se încheie sesiunea parlamentară în curând. Democraţia nu trebuie să aibă de suferit din pricina neînţelegerilor dintre PSD şi PNL. Dacă cele două partide nu se mai înţeleg, să se despartă şi mergem la alegeri anticipate”, a afirmat Târziu.

Liderii AUR acuză Coaliţia de guvernare că încearcă de luni de zile să ajungă la un consens în privinţa modificării Codului Fiscal.

„Liderii PSD şi PNL nu se înţeleg cu privire la o serie de aspecte, iar graba cu care tratează acum aceste modificări reflectă amatorismul şi lipsa de respect faţă de democraţie”, se arată în finalul comunicatului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
codul fiscal,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.