Au scăzut preţurile la apartamente într-unul dintre cele mai mari oraşe din ţară. Unde sunt cele mai ieftine

Postat la 14 februarie 2019 181 afişări

Cea mai proaspătă analiză de pe piaţa imobiliară din Timişoara scoate la iveală câteva surprize.

Au scăzut preţurile la apartamente într-unul dintre cele mai mari oraşe din ţară. Unde sunt cele mai ieftine

Potrivit specialistilor, la Timisoara, marjele de crestere a preturilor consemnate pe zone au fost mai mici decat in Bucuresti sau Cluj-Napoca anul trecut, noteaza imobiliare.ro.

Cel mai mult, cu 1,8%, s-au scumpit apartamentele in arealul Bucovina-Simion Barnutiu-Garii-Dorobantilor-Mircea cel Batran. O crestere similara, de 1,7%, s-a inregistrat si in Girocului-Soarelui-Buziasului, zone apropiate de Spitalul Judetean, in contextul cresterii salariilor medicilor si asistentilor.

Pe urmatoarele locuri se situeaza zonele Sagului-Dambovita-Iosefin-Steaua, cu scumpiri de 1%, Lipovei-Aradului, cu 0,7%, dar si Complex Studentesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion cu 0,2%.

In Timisoara au fost consemnate trimestrul trecut scaderi de preturi pe segmentul apartamentelor.

Cea mai insemnata scadere de pret, cu 4,1% s-a inregistrat in Torontalului, aceasta zona fiind urmata de Central-Balcescu-Take Ionescu-Piata Maria, cu un minus de 2,2%, si, respectiv, Braytim, cu 0,6%.

De mentionat este si ca, dupa un declin de 2,1% inregistrat trimestrul trecut, preturile au stagnat in arealul Ultracentral-Medicina-Piata Unirii.

Fata de Bucuresti si Cluj-Napoca, la Timisoara diferentele de preturi intre cartiere sunt relativ mici, valorile medii de listare pentru un apartament variind intre un maximum de 1.460 de euro pe metru patrat si un minimum de 1.150 de euro pe metru patrat. Cel mai mare nivel de pret se gaseste, ca si trimestrul trecut, in zona Ultracentral-Medicina-Piata Unirii, unde pretentiile vanzatorilor s-au mentinut la acelasi nivel.

La polul opus, cele mai accesibile apartamente din Timisoara sunt cele din Sagului-Dambovita-Iosefin-Steaua, pe urmatorul loc situandu-se cele din Braytim, cu o valoare medie de listare de 1.170 de euro pe metru patrat util, scrie opiniatimisoarei.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
preturi,
apartamente,
scadere,
ieftin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.