Au dat jaful secolului. Un cuplu a "furat" de la Warren Buffet 40 mil. de dolari

Postat la 15 iunie 2019 301 afişări

Jeff şi Pauline Carpoff, deţinătorii companiei DC Solar l-au convins pe Warren Buffet să investească într-o afacere inexistentă în jur de 40 mil. dolari. Afacerea era o schemă ponzi unde numeroşi investitori ar fi contribuit cu până la 800 de milioane de dolari.

Au dat jaful secolului. Un cuplu a "furat" de la Warren Buffet 40 mil. de dolari

Cu banii proveniţi din fraudă cuplul a cumpărat 90 de vehicule de lux printre care se numără şi un Ford Mustang evaluat la 1 mil. de dolari, scrie Business Insider.

Potrivit documentelor prezentate de instanţa de judecată, aceştia au realizat achiziţiile între 2011 şi 2018, tot atunci au investit peste 40 mil. de dolari în real estate. Printre investiţiile cuplului se numără un conac din Las Vegas, două apartamente situate în apropierea lacului Tahoe şi o casă de vacanţă în Scottsdale.

„Negăm total acuzaţiile înainte de FBI conform cărora afacerea DC Solar a reprezentat o schemă de fraudă”, a declarat Malcolm Segal, avocatul cuplului Carpoff.

Anchetatorii federali s-au folosit de tranzacţiile bancare ale cuplului Carpoff şi de modelele automobilelor achiziţionate pentru a stabili sumele cheltuite de acesta.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cuplu,
warren buffet,
furt,
jaf

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.