Atlas Help, prima platformă online de psihoterapie din România, reuneşte peste 250 de specialişti în terapie, parenting şi dezvoltare personală

Autor: Miruna Diaconu Postat la 23 decembrie 2019 506 afişări

Atlas Help, prima platformă online de psihoterapie din România, reuneşte peste 250 de specialişti în terapie, parenting şi dezvoltare personală

Atlas Help, o platformă de psihoterapie  care permite accesul pacienţilor către psihoterapeuţi, reuneşte peste 10.000 de utilizatori cu acces către peste 250 de specialişti.

“Totul este digital într-o aplicaţie dedicată, este mult mai simplu să îţi instalezi aplicaţia şi să te vezi online cu unul dintre specialiştii noştri din platformă, decât să te deplasezi fizic la cabinetul lui”, spune Mihai Bran, medic psihiatru şi fondator al platformei online de psihoterapie, Atlas Help, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Şedinţele de terapie online sunt foarte asemănătoare cu practica în cabinet, când pacientul interacţionează fizic cu terapeutul, diferă doar modul de livrare a serviciilor, în schimb tehnicile sunt aceleaşi.

“Şedinţele de terapie sunt recurente, se întâmplă ca şi în practica de cabinet, în principiu o dată pe săptămână, în funcţie de problema cu care merge fiecare pacient într-o astfel de terapie. O terapie poate să dureze de la 1-2 şedinţe până la 10-20 de şedinţe, depinde de fiecare persoană”, spune Mihai Bran.

În cadrul platformei, specialiştii au la dispoziţie toate instrumentele necesare precum sistemul de rezervare, calendar integrat, sistem de facturare automat, dar şi o soluţie de videoconferinţă dedicată serviciilor de telemedicină.

Platforma poate fi accesată atât de pe orice browser cât şi din aplicaţiile disponibile pentru telefon, astfel că circa 80% dintre utilizatorii platformei folosesc device-uri mobile.

“Avem un preţ minim pe şedinţă de 100 de lei, iar în funcţie de specializarea fiecărui terapeut, el îşi stabileşte durata şedinţei şi preţul şedinţei în funcţie de problema pe care urmează să o discute cu pacientul. În platformă anul trecut am avut o creştere de 100%”, spune Mihai Bran.

Ideea unei astfel de platforme a venit din propria experinţă a medicului psihiatru, Mihai Bran, care povesteşte că avea pacienţi care întârziau sau dura foarte mult să ajungă la cabinetul său şi, astfel, a găsit soluţia de a transforma o şedinţă de terapie clasică într-o terapie digitală.

“Este o soluţie care aduce un plus de valoare atât a pacientului pentru că îi oferă un serviciu rapid la nişte specialişti care sunt în prealabil verificaţi

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
platforma,
terapie,
online,
specialisti,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.