Atenţionare de călătorie pentru românii care vor să ajungă în Grecia prin Macedonia de Nord

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 iunie 2022 377 afişări

MAE informează cetăţenii români care intenţionează să tranziteze Macedonia de Nord, având ca destinaţie Grecia, că în perioada sezonului estival 2022 se preconizează timpi mari de aşteptare la trei puncte de trecere a frontierei rutiere.

Atenţionare de călătorie pentru românii care vor să ajungă în Grecia prin Macedonia de Nord

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să tranziteze Republica Macedonia de Nord, având ca destinaţie Republica Elenă, că în perioada sezonului estival 2022 se preconizează timpi mari de aşteptare la următoarele puncte de trecere a frontierei rutiere: Bogorodica-Evzoni, Medžitlija-Níki şi Dojran-Doirani.

„Cetăţenii români sunt sfătuiţi să se asigure că deţin suficient combustibil, apă şi alimente”, potrivit atenţionării de călătorie.

Informaţii privind fluxul de la punctele de frontieră ale Republicii Macedonia de Nord sunt oferite de camerele video disponibile aici: http://www.roads.org.mk/315/video-kameri.

Pentru detalii privind condiţiile de intrare în R. Elenă se recomandă consultarea paginii web a MAE: https://www.mae.ro/node/51914.

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Skopje: +38923228058, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Macedonia de Nord: +38970239980.Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://skopje.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”, conform sursei citate

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mae,
atenţionare de călătorie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.