ATENŢIE maximă când cumpăraţi o maşină second hand. Cum au ajuns maşinile postate pe site-urile de anunţuri să aibă şi 400.000 de km daţi înapoi

Postat la 27 noiembrie 2018 239 afişări

Chiar dacă un vânzător auto postează seria de şasiu pentru ca un potenţial client să poată verifica istoricul automobilului, în aproape jumătate din cazuri kilometrajul a fost modificat, potrivit datelor InspectorAuto.ro, vânzătorul mizând pe clientul care "merge pe încredere".

ATENŢIE maximă când cumpăraţi o maşină second hand. Cum au ajuns maşinile postate pe site-urile de anunţuri să aibă şi 400.000 de km daţi înapoi

Pentru studiu, InspectorAuto.ro a luat în calcul 1.589 de maşini second-hand la vânzare pe Internet în luna noiembrie 2019 cu VIN-ul (seria de şasiu) afişat în anunţ. Studiul a constat în verificarea kilometrajului acestor maşini în baza de date InspectorAuto.ro.

 

Dintre cele 1.589 de maşini la mâna a doua verificate, 259 de maşini (16,3%) aveau daţi înapoi între 399.617 km şi 5.067 km , 509 de maşini (32%) aveau daţi înapoi sub 5.000 KM, iar 821 de autoturisme (51,6%) aveau KM reali.

 

"În urma verificărilor, am constatat că 259 de maşini rulate şi aflate la vânzare pe piaţa auto din România aveau daţi înapoi peste 7,5 milioane de KM în total. VIN-ul era la vedere, tocmai pentru a întări credibilitatea că aceste maşini au KM reali şi că vânzătorii nu au ce să ascundă. 

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masini,
second-hand,
cumparare,
masina,
postari,
site

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.