ATENŢIE: 5 ani de închisoare pentru şoferii care beau DUPĂ accident. De ce fac asta şoferii

Postat la 16 noiembrie 2017 465 afişări

Persoanele care consumă băuturi alcoolice după ce au provocat un accident rutier cu victime, înainte să se supună recoltării probelor biologice riscă închisoarea de la unu la cinci ani, chiar dacă la momentul incidentului nu erau băuţi. Foarte mulţi şoferi spun că beau de necaz după accident însă aşa ascund faptul că erau băuţi în momentul accidentului.

ATENŢIE: 5 ani de închisoare pentru şoferii care beau DUPĂ accident. De ce fac asta şoferii

Cei care spun că beau de supărare, pentru că au fost implicaţi într-un accident rutier, nu vor mai scăpa de pedeapsă. Aceasta este una dintre modificările aduse de Guvern în legea penală, informează observator.tv.

Sunt introduse două noi infracţiuni : cei care consumă băuturi alcoolice şi după ce au provocat un accident rutier cu victime, înainte să se supună recoltării probelor biologice riscă închisoarea de la unu la cinci ani, chiar dacă la momentul incidentului nu erau băuţi.

Tractoarele agricole şi forestiere intră în categoria autoturismelor obişnuite aşa că cei depistaţi la volanul unui astefel de utilaj neînmatriculat sau fără să posede permis de conducere pot ajunge şi ei la închisoare. pedepaspa maxim prevăzută este tot de cinci ani.

Proiectul de lege va fi transmis spre dezbatere şi adoptare Parlamentului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.