Atentatul eşuat asupra lui Obama: Arma folosită este de fabricaţie românească

Postat la 18 noiembrie 2011 17 afişări

Bărbatul acuzat în Statele Unite pentru tentativă de asasinare a preşedintelui Barack Obama, Oscar Ramiro Ortega-Hernandez, avea în maşină o armă semiautomată românească, fabricată de Cugir SA şi echipată cu lunetă cu vizare telescopică, precum şi nouă cartuşe folosite, relatează presa americană.

Potrivit ediţiei electronice a Washington Post, arma semiautomată este fabricată de Cugir SA şi a fost găsită încărcată în maşina abandonată a inculpatului.

Potrivit New York Times, în ediţia electronică, alături de armă, autorităţile americane au găsit şi o cantitate importantă de muniţie de aceeaşi mărime cu glonţul descoperit la Casa Albă. Două cunoştinţe ale lui Ortega-Hernandez din Idaho, de unde este originar acesta, au declarat că el avea o astfel de armă, potrivit actului de acuzare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Atentat,
Obama,
fabricaţie românească
/actualitate/atentatul-esuat-asupra-lui-obama-arma-folosita-este-de-fabricatie-romaneasca-8987256
8987256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.