Atentatorul de la Oslo promova "rezistenta culturala contra islamizarii Europei". Vezi aici comentariile lui

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 23 iulie 2011 22 afişări

Anders Behring Breivik, arestat sub acuzatia de a fi ucis cel putin 92 de oameni in doua atacuri succesive la Oslo si pe o insula din apropiere, si-a recunoscut in fata politistilor raspunderea pentru atentate, potrivit avocatului sau, citat de Reuters.

"A spus ca stie ca actiunile lui au fost extrem de crude, insa in mintea lui erau necesare", a declarat avocatul Geir Lippestad, potrivit caruia clientul sau este dornic sa se explice public cu ocazia audierii de luni de la tribunal, cand se va lua si decizia in privinta mentinerii lui in continuare in arest pe durata procesului.

Breivik a facut parte dintr-un partid ostil imigratiei, pe care l-a parasit si l-a criticat pentru ca nu era suficient de radical contra multiculturalismului, considerat de el principalul inamic al civilizatiei occidentale. Pe un site de comentarii politice, www.document.no, el si-a expus in ultimii ani vederile politice, semnand in cea mai mare parte cu numele real. O jurnalista care colabora la site a declarat pentru Reuters ca l-a cunoscut pe Breivik si ca acesta era foarte pornit sa dezvolte site-ul ca pe o platforma de lupta contra multiculturalismului.

"Nu conteaza daca 80% dintre musulmani sunt 'moderati', adica ignora Coranul. Problema e ca e nevoie de foarte putini ca sa doboare un avion", scrie Beivik, care considera islamul, marxismul si nazismul "ideologii ale urii" la fel de periculoase, pentru ca oricand un adept moderat al acestora se poate transforma intr-unul radical. "Islam(ism)ul a dus in istorie la 300 de milioane de morti. Comunismul a dus in istorie la 100 de milioane de morti. Nazismul a dus in istorie la 6-20 milioane de morti. TOATE ideologiile urii trebuie tratate la fel."

"Adeptii multiculturalismului sunt jenati daca le pomenesti de Japonia si de Coreea de Sud, fiindca aceste natiuni dovedesc ca imigratia in masa e un produs al doctrinelor specific marxiste. Japonia si Coreea au granite si paza de granita. Daca nu ai viza, nu intri acolo. Asa era si in Europa inainte de 1950-60", scrie Beivik pe site.

Beivik crede ca multiculturalismul trebuie combatut pentru ca "este o ideologie conceputa sa distruga cultura, traditiile, identitatea si natiunile-state din Europa". Din acest punct de vedere, ii critica pe republicanii americani, care, desi libertarieni in conceptiile economice (antisocialisti, ca si el), sunt "pro-multiculturalism", spre deosebire de ramura conservatorismului european de la care se revendica el si care promoveaza "rezistenta culturala contra islamizarii Europei".

Despre fostul sau partid comenteaza astfel: "Cea mai mare parte a figurilor noi din Partidul Progresului sunt acum politicieni de cariera, corecti politic, si nu idealisti dispusi sa-si asume riscuri si sa lucreze pentru scopuri idealiste".

Anders Behring Breivik a fost membru al Partidului Progresului pana in 2006-2007, fiind inscris in organizatia de tineret inca din 1997, a confirmat Fredrik Farber, directorul de comunicare al partidului. Farber a precizat ca in 2006 sau 2007 a incetat sa-si mai achite cotizatia si a parasit formatiunea.

Partidul Progresului (Fremskrittspartiet) este un partid conservator-liberal, al doilea ca marime din parlamentul norvegian, care promoveaza reducerea taxelor si a birocratiei, drepturile individului si economia de piata liberala, precum si o politica mai restrictiva in domeniul imigratiei si al asigurarii ordinii publice.

Un purtator de cuvant al partidului a declarat, de asemenea, pentru Reuters ca Breivik era mason, membru al lojei Sf. Ioan. Informatia apare in contextul in care pe pagina de Facebook a lui Breivik se gasea si o fotografie a acestuia purtand insemne masonice.

Anders Breivik From Document No

Urmărește Business Magazin

/actualitate/atentatorul-de-la-oslo-promova-rezistenta-culturala-contra-islamizarii-europei-vezi-aici-comentariile-lui-8519308
8519308
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.