ATENTATELE din Paris: Sirianul considerat unul dintre autorii atacurilor trecuse prin Serbia în octombrie

Autor: Mihai Draghici Postat la 15 noiembrie 2015 125 afişări

Deţinătorul paşaportului sirian, considerat unul dintre autorii atentatelor de la Paris, trecuse prin Serbia în octombrie, figurând printre numeroşii extracomunitari care s-au deplasat spre state occidentale membre UE, anunţă autorităţile sârbe, citate de Reuters.

"Deţinătorul paşaportului sirian găsit la locul unuia dintre atacurile din Paris a trecut prin Serbia în 7 octombrie", anunţă Ministerul sârb de Interne.

"Unul dintre presupuşii terorişti - A. A. - de care se interesează serviciile de informaţii franceze, a fost înregistrat pe 7 octombrie 2015 la punctul vamal sârb Presevo, la frontiera cu Macedonia. Bărbatul solicitase azil în Serbia. Nu există niciun mandat Interpol pe numele acestei persoane", precizează instituţia.

Autorităţile franceze au găsit paşaportul unui sirian şi cred că individul este unul dintre autorii atentatelor de la Paris.

Zeci de mii de imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa au tranzitat Serbia în ultimele luni, îndreptându-se spre state occidentale membre ale Uniunii Europene.

Potrivit bilanţului încă provizoriu, cel puţin 129 de oameni au murit, iar 352 au fost răniţi în atentatele comise în cursul nopţii de 3 spre 4 noiembrie la Paris. În bilanţ nu sunt incluşi cei şapte sau opt terorişti morţi în atentate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
ATENTATE,
SERBIA
/actualitate/atentatele-din-paris-sirianul-considerat-unul-dintre-autorii-atacurilor-trecuse-prin-serbia-in-octombrie-14886813
14886813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.