Atentat asupra unui politican spaniol. A fost împuşcat în faţă

Autor: Andreea Tobias Postat la 09 noiembrie 2023 27 afişări

Atentat asupra unui politican spaniol. A fost împuşcat în faţă

Politicianul Alejo Vidal-Quadras a fost împuşcat în faţă, joi, în timpul unui schimb de focuri la Madrid, în cartierul Salamanca.

Surse din cadrul poliţiei au confirmat pentru La Razon că fostul europarlamentar PP şi fondator al Vox ar fi fost transportat la un spital din Madrid.

Conform El Mundo, Alejo Vidal-Quadras, fostul preşedinte al PP în Catalonia şi fondator al VOX a fost grav rănit după ce a fost împuşcat în faţă.

În vârstă de 78 de ani, a fost împuşcat joi, în jurul orei 13.30, de un motociclist: https://x.com/EmergenciasMad/status/1722607223665234210?s=20

Potrivit unor surse medicale, acesta este stabil şi conştient, iar viaţa sa nu este în pericol.

Conform El Mundo, fostul deputat se plimba singur când a fost abordat de o motocicletă cu doi ocupanţi. Persoana de pe bancheta din spate, care purta o cască neagră, l-a împuşcat de la mică distanţă, apoi cei doi au fugit.

Trecătorii au fost primii care s-au ocupat de victimă, urmaţi de doi poliţişti care au încercat să astupe rana care "a străpuns maxilarul victimei de la un capăt la altul", potrivit unor surse medicale.

Poliţia municipală a izolat zona.

Atacatorii au folosit un pistol de calibru nouă milimetri.

Vidal-Quadras este o figură cheie a dreptei spaniole din ultimele decenii. A fost preşedinte al Partidului Popular din Catalonia între 1991 şi 1996 şi europarlamentar între 1999 şi 2014, perioadă în care a fost şi vicepreşedinte al Parlamentului European.

Relaţia sa dificilă cu şefii guvernului, condus pe atunci de Mariano Rajoy, ca urmare a politicilor în legătură cu independenţa Cataloniei şi cu sfârşitul ETA, l-a determinat să se despartă de Partidul Popular şi să facă parte din echipa fondatoare a Vox în 2014, partid al cărui prim preşedinte a fost.

Un an mai târziu, a renunţat la realegere după ce a candidat cap de listă pentru alegerile europene din 2014 şi nu a reuşit să obţină reprezentare. A fost înlocuit de Santiago Abascal, liderul Vox până în prezent. La scurt timp după aceea, acesta s-a distanţat de aparatul partidului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politician,
împuşcare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.