ATAC CHIMIC în Siria: Peste 100 de persoane, rănite după ce au inhalat gaz toxic în oraşul Alep

Autor: Bianca Pavaluca Postat la 25 noiembrie 2018 78 afişări

Peste 100 de persoane au fost rănite în urma unui atac cu gaz toxic comis sâmbătă de rebeli în oraşul Alep din Siria, au transmis autorităţile, citate de presa locală, menţionând că este primul atac de acest gen din regiune, relatează Reuters.

Autorităţile locale îi acuză pe insurgenţi de comiterea atacului. Bilanţul victimelor s-a dublat în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce mai multe persoane au raportat probleme respiratorii.

Agenţia de presă SANA a transmis duminică dimineaţă că 107 persoane au fost rănite în Alep, după ce militanţii au atacat trei districte folosind proiectile cu gaz toxic.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a raportat 94 de cazuri de sufocare.

Incidentul de sâmbătă este cel mai grav din Alep din ultimii doi ani, când forţele guvernamentale au preluat din nou controlul regiunii.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ALEP,
SIRIA,
ATAC CHIMIC

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.