Asiguratorii recomanda reparatii auto cu piese la mana a doua

Postat la 02 octombrie 2009 13 afişări

Presate de criza, unele companii de asigurari recomanda service-urilor cu care lucreaza sa foloseasca la reparatiile auto piese la mana a doua. Circa 85% din piesele care se folosesc la reparatii nu sunt omologate de RAR.

Proprietarii autovehiculelor nu sunt insa inştiintati de ce se intampla cu autovehiculele lor, care sunt astfel devalorizate. Asemenea cazuri au fost constatate si pentru masini care sunt reparate in service-uri pe baza politei RCA a soferului care a produs accidentul, dar si pe politele CASCO.

Un astfel de caz este cel al companiei Carpatica Asig. Un inspector de daune al acestei companii a recomandat ca piese precum aripa stanga fata, usa stanga fata plus bandou, usa stanga spate plus bandou, oglinda stanga sau capacul roata stanga fata sa fie inlocuite cu piese la mana a doua, dupa cum reiese dintr-un document al service-ului unde a fost reparat autovehiculul, intrat in posesia Gandul. Compania de asigurari se apara. " Criza economica actuala afecteaza si societatile de asigurari si unitatile service. In ce ne priveste, am implementat o serie de masuri menite sa eficientizeze activitatea, inclusiv reducerea costurilor cu daunele. Nu putem accepta ca unitatile service sa rezolve influenta nefavorabila a crizei economice exclusiv pe seama societatilor de asigurare, facand presiuni mediatice repetate, interventii la alte institutii publice, de natura sa prejudicieze periculos si blamabil imaginea societatilor de asigurari", se arata intr-un comunicat trimis ziarului Gandul de Carpatica Asig.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/asiguratorii-recomanda-reparatii-auto-cu-piese-la-mana-a-doua-4954003
4954003
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.