Ashton va efectua o vizită luni la Kiev, iar pe 6 martie se va întâlni cu Lavrov la Roma

Autor: Anna Primac Postat la 27 februarie 2014 30 afişări

Şefa diplomaţiei europene Catherine Ashton urmează să efectueze o vizită la Kiev luni, iar pe 6 martie, la Roma, unde se va întâlni cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov pentru a discuta despre Ucraina, au anunţat miercuri serviciile sale.

Întâlnirea cu Lavrov se va desfăşura pe marginea unei reuniuni consacrate Libiei.

Aceasta va fi prima întâlnire cu şeful diplomaţiei ruse după încheierea, joi, a unui acord pentru o ieşire din criză, negociat la Kiev de miniştrii de Externe francez, german şi polonez şi ale cărui prevederi nu au fost respectate după destituirea preşedintelui ucrainean Viktor ianukovici.

Anunţul cu privire la cele două deplasări ale lui Ashton a fost făcut în cadrul unei reuniuni organizate cu mai mulţi membri ai Comisiei Europene, pentru a discuta despre o "susţinere a stabilităţii în Ucraina, atât pe plan economic, cât şi politic".

Având obiectivul de a oferi o susţinere economică pe "termen scurt şi mediu", comisarul însărcinat cu Afacerile economice Olli Rehn a fost invitată să coordoneze din partea Uniunii Europene "eforturile de susţinere financiară, alături de FMI şi alte instituţii financiare", potrivit unui comunicat.

Noile autorităţi ucrainene au estimat că au nevoie de 35 de miliarde de dolari.

Moscova s-a arătat nemulţumită de destituirea preşedintelui Viktor Ianukovici, iar Lavrov s-a pronunţat marţi împotriva organizării alegerilor anticipate la 25 mai, în Ucraina, apreciind că aceasta contravine acordului semnat la Kiev săptămâna trecută.

Rusia a îndemnat în repetate rânduri noua conducere din Ucraina să respecte acest acord, care prevede concesii majore pentru opoziţie, inclusiv organizarea unor alegeri prezidenţiale anticipate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
UCRAINA,
RUSIA
/actualitate/ashton-va-efectua-o-vizita-luni-la-kiev-iar-pe-6-martie-se-va-intalni-cu-lavrov-la-roma-12157808
12157808
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.