ASF vrea să schimbe regulile: Ce trebuie să ştie toţi şoferii despre încheierea formularului de „Constatare amiabilă de accident”

Autor: Alexandru Nanu Postat la 25 martie 2022 1222 afişări

ASF vrea să schimbe regulile: Ce trebuie să ştie toţi şoferii despre încheierea formularului de „Constatare amiabilă de accident”

Autoritate de Supraveghere Financiară (ASF) vrea să introducă posibilitatea încheierii formularului de „Constatare amiabilă de accident” în format electronic, pentru a veni în sprijinul asiguraţilor şi a persoanelor prejudiciate şi pentru a adapta legislaţia RCA la schimbările impuse de era digitală, se arată în proiectul de normă al ASF.

Mai exact, este vorba despre Proiectul de normă pentru modificarea şi completarea normei autorităţii de supraveghere financiară nr. 20/2017 privind asigurările auto din România

Formularul „Constatare amiabilă de accident” în format electronic reproduce acelaşi model grafic, conţine aceleaşi informaţii şi are aceeaşi valoare juridică cu cea a formularului tipărit

Pentru ca prezentul proiect de normă să se aplice, el trebuie adoptat de preşedintele ASF şi publicat în Monitorul Oficial.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.