ASF şi asociaţia actuarilor vor efectua o analiză a daunalităţii pe segmentul RCA în ultimii ani

Autor: Adrian Dumitrache Postat la 09 februarie 2015 28 afişări

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Asociaţia Română de Actuariat vor efectua o analiză a daunalităţii înregistrate pe segmentul poliţelor auto RCA în ultimii trei ani, a anunţat luni ASF.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Asociaţia Română de Actuariat au semnat, vineri, un protocol care reglementează colaborarea între cele două entităţi în ceea ce priveşte schimbul de informaţii în scopul dezvoltării domeniilor de interes comun. Acest acord vizează aspecte precum elaborarea legislaţiei aplicabilă actuarilor, asigurarea pregătirii şi perfecţionării profesionale specifice, fundamentarea cercetărilor de piaţă în vederea unei corecte informări a consumatorilor de servicii de asigurări", se arată într-un comunicat al ASF.

Un prim proiect care va fi realizat de reprezentanţii ASF şi specialiştii în calcule statistice privind asigurările urmăreşte efectuarea unei analize a daunalităţii înregistrate pe segmentul asigurărilor de RCA, cercetarea urmând să utilizeze date consolidate la nivelul întregii pieţe de asigurări pe o perioadă de 3 ani.

În perioada următoare experţii din cele două organizaţii vor definitiva metodologia şi parametrii specifici cercetării de piaţă referitoare la daunalitatea înregistrată la nivelul pieţei RCA, urmând ca rezultatele acesteia să fie făcute publice până la sfârşitul primului semestru al acestui an.

Potrivit datelor ASF, valoarea despăgubirilor achitate în 2013 pe segmentul RCA au atins 1,93 miliarde de lei, cu 3,37% mai mult faţă 2012, când au cumulat 1,86 miliarde de lei.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost înfiinţată în aprilie 2013, prin preluarea şi reorganizarea atribuţiilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Asociaţia Română de Actuariat a fost înfiinţată în anul 2000 şi are ca obiective recunoaşterea, susţinerea şi promovarea profesiei de actuar în România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ASF,
ACTUARIAT,
PROTOCOL
/actualitate/asf-si-asociatia-actuarilor-vor-efectua-o-analiza-a-daunalitatii-pe-segmentul-rca-in-ultimii-ani-13810986
13810986
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.