ASF: Piaţa asigurărilor a crescut cu 12% în primele nouă luni din acest an

Postat la 21 decembrie 2016 43 afişări

ASF: Piaţa asigurărilor a crescut cu 12% în primele nouă luni din acest an

În primele nouă luni ale anului 2016, primele brute subscrise pe piaţa asigurărilor din România au înregistrat valoarea de 6,8 miliarde de lei, în creştere cu 12% faţă de perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Cumulată, valoarea primelor brute subscrise atât de către societăţile de asigurare, cât şi de către sucursale se ridică la 7,37 miliarde de lei.

„Creşterea pieţei din această perioadă a fost determinată de dinamica ascendentă a segmentului asigurărilor generale, care a înregistrat un avans de 14% faţă de primele nouă luni ale anului precedent, fiind susţinută şi de o evoluţie pozitivă a asigurărilor de viaţă (+2%). În acest segment se constată o orientare mai pronunţată către produsele de asigurare tradiţionale de viaţă şi către asigurările de sănătate (+36%), care a compensat scăderea volumului subscrierilor pentru asigurări de viaţă legate de fonduri de investiţii”, arată ASF.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.