ASF a trecut de primul un hop în Senat. Mai are nevoie de aprobare de la patru comisii

Autor: Roxana Pricop Postat la 08 martie 2013 13 afişări

Proiectul de lege prin care Guvernul vrea să înfiinţeze Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituţie care va prelua supravegherea pieţei de capital, a pensiilor private şi a asigurărilor, este acum pe masa Senatului, forul decizional.

Proiectul de lege prin care Guvernul vrea să înfiinţeze Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituţie care va prelua supravegherea pieţei de capital, a pensiilor private şi a asigurărilor, este acum pe masa Senatului, forul decizional. Până a ajunge să fie votat în plenul Senatului, proiectul de lege trebuie să primească aviz favorabil de la cinci comisii: Comisia economică, Comisia pentru buget, Comisia juridică, Comisia pentru afaceri europene, Comisia pentru muncă. Miercuri, 6 martie, Comisia pentru afaceri europene şi-a dat avizul favorabil fără a aduce vreun amendament, iar luni, 11 martie, comisiile juridică şi pentru muncă trebuie să îşi dea avizele, pentru ca marţi, 12 martie, să urmeze avizele şi rapoartele comisiilor pentru buget şi economică. Rămâne de văzut ce amendamente vor aduce proiectului de lege aceste comisii, având în vedere că în Camera Deputaţilor proiectul de lege a suferit unele modificări faţă de varianta iniţiată de Guvern - de exemplu, comisiile de buget şi pentru politică economică au crescut cu doi până la 17 numărul membrilor care vor conduce ASF, dintre care doar cinci au mandate executive şi au redus de la zece la şapte ani numărul anilor de experienţă necesari pentru membrii executivi şi la doar cinci ani necesarul de experienţă pentru restul de 12 membri neexecutivi.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/asf-a-trecut-de-primul-un-hop-in-senat-mai-are-nevoie-de-aprobare-de-la-patru-comisii-10654628
10654628
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.