ASF a transmis invitaţiile către noul board al BVB pentru a începe interviurile aferente instalării în noile funcţii

Autor: Liviu Popescu Postat la 28 ianuarie 2020 48 afişări

ASF a transmis invitaţiile către noul board al BVB pentru a începe interviurile aferente instalării în noile funcţii

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), supraveghetorul pieţei de capital din România, a transmis noilor administratori ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) invitaţiile de participare la procesul de intervievare, potrivit unui răspuns transmis la solicitarea ZF.

“ASF a transmis deja candidaţilor invitaţiile de participare la procesul de intervievare care va avea loc în perioada 4-6 februarie 2020. Dorim să precizăm faptul că documentaţia aferentă solicitării de autorizare a noii componenţe a Consiliului de Administraţie depusă de către Bursa de Valori Bucureşti SA a fost completată până în data 28.01.2020, dată la care a putut fi încheiată analiza aferentă celor 9 dosare conţinute în cadrul solicitării şi demarată procedura de organizare a interviului”, a răspuns ASF.

Astfel de săptămâna viitoare bursa de la Bucureşti ar putea să-şi instaleze noul consiliu de administraţie format din Radu Hanga (preşedinte), Cosmin Pană (administrator), Dan Paul (administrator), Ştefan Szitas (administrator), Mihaela Bîciu (administrator), Octavian Molnar (administrator), Claudia Ionescu (administrator), Răzvan Raţ (administrator).

În această săptămână a expirat mandatul de patru ani al vechiului consiliu de administraţie al Bursei de Valori, condus de Lucian Anghel, ceea ce înseamnă că potrivit prevederilor statutare, cât timp bursa nu are un consiliu de administraţie avizat, atribuţiile sunt preluate de CEO, adică de Adrian Tănase. BVB are o capitalizare de 205 milioane de lei iar printre cei mai mari acţionari se numără SIF-urile, fondurile de pensii, dar şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.