ASF a sancţionat şefii administratorilor fondurilor de pensii de la NN Asigurări de Viaţă şi Metropolitan Life

Autor: Mircea Nica Postat la 23 februarie 2021 97 afişări

Anna Natalia Grzelonska, director general al NN Asigurări de Viaţă şi Oana Viorica Velicu, director general al Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrate Privat, au fost sancţionate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), cu amenzi de 4.000 lei, respectiv 2.500 de lei, şi avertismente scrise pentru acutalizarea cu întârziere şi deficitară a informaţiilor privind participanţii, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF.

ASF a sancţionat şefii administratorilor fondurilor de pensii de la NN Asigurări de Viaţă şi Metropolitan Life

Anna Natalia Grzelonska, director general al NN Asigurări de Viaţă şi Oana Viorica Velicu, director general al Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrate Privat, au fost sancţionate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF),  cu amenzi de 4.000 lei, respectiv 2.500 de lei, şi avertismente scrise pentru acutalizarea cu întârziere şi deficitară a informaţiilor privind participanţii, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF.

Astfel, „în urma analizării rezultatelor acţiunii de control periodic efectuat la NN Asigurări de Viaţă, în calitate de administrator al F.P.F. NN Activ şi F.P.F. NN Optim, doamna Anna Natalia Grzelonska, în calitate de director general, a fost sancţionată cu amendă contravenţională în cuantum de 4.000 lei şi avertisment scris.

Aspectele constatate au vizat, în principal, investigarea în mod necorespunzător a motivelor pentru care actele individuale de aderare au fost recepţionate cu întârziere şi actualizarea deficitară a informaţiilor privind participanţii. Totodată, în sarcina societăţii au fost dispuse măsuri cu scopul îmbunătăţirii procedurilor de lucru.

“De asemenea, consiliul ASF a decis, „ca urmare a controlului periodic efectuat la Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat, în calitate de administrator al F.P.A.P. Metropolitan Life, sancţionarea cu amendă contravenţională în cuantum de 2.500 lei şi acordarea unui avertisment scris doamnei Oana Viorica Velicu, în calitate de director general. Sancţiunea a fost aplicată, în principal, pentru aspecte privind actualizarea necorespunzătoare a informaţiilor privind participanţii. În sarcina societăţii au fost dispuse, de asemenea, măsuri cu scopul îmbunătăţirii procedurilor de lucru.“

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari de viata,
fonduri de pensii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.