Asasinarea mafiotului rus Aslan Usoian, o mare onoare în lumea mafiei ruseşti

Autor: Anca Barbulescu Postat la 18 ianuarie 2013 1199 afişări

Aslan Usoian, unul dintre cei mai notorii mafioţi din Moscova, a fost asasinat de un lunetist, o mare onoare în lumea mafiei ruseşti pentru care felul în care unul dintre membri săi este ucis denotă importanţa pe care acesta a avut-o ca mafiot.

Cunoscut şi drept "Bunicul Hassan", Aslan Usoian a fost unul dintre cei mai cunoscuţi mafioţi din Moscova. Notorietatea sa l-a transformat însă frecvent într-o ţintă a atacurilor criminale

În vârstă de 75 de ani, Usoian a fost împuşcat mortal de un lunetist în centrul Moscovei, când ieşea dintr-un restaurant unde a luat prânzul. În lumea mafiei ruseşti, modul în care a fost ucis este o foarte mare onoare. De altfel, încă de data trecută când s-a încercat asasinarea lui Aslan Usoian, acesta fiind împuşcat în stomac cu un Kalashnikov, s-a considerat că acestuia i s-a făcut o mare onoare.

"Aslan Usoian, cunoscut în mediile criminale ca «Bunicul Hasan», a fost condamnat pentru prima dată la 19 ani şi a mai fost cercetat în numeroase rânduri pentru activităţi criminale. El a fost vizat de mai multe ori de tentative de asasinat", a anunţat Comitetul de anchetă într-un comunicat. În septembrie 2010, de pildă, el a supravieţuit în mod miraculor unui atac petrecut în apropierea Kremlinului.

Bărbatul a fost împuşcat pe strada Povarskaia, într-un cartier luxos din centrul capitalei, şi a fost declarat mort imediat, pentru "a nu da posibilitatea criminalilor să termine ce au început", conform şefului poliţiei din Moscova. "Bunicul Hassan" a murit la spital. Forţele de ordine au atribuit tentativa unor rivalităţi şi reglări de conturi între clanuri mafiote.

Reţelele de socializare din Rusia au fost de atunci inundate cu omagii la adresa mafiotului Aslan Usoian. Tabloidul Life News a publicat chiar o simulare 3D a asasinatului, precum şi o imagine dură cu cadavrul.

Moartea notoriului mafiot are însă implicaţii nebănuite în lumea mafiei ruseşti. Mark Galeotti, profesor la New York University, a scris pe blogul său intitulat "In Moscow's Shadows" că este un semn de rău agur pentru ce va urma.

Născut în Georgia, Aslan Usoian a fost unul dintre cei mai proeminenţi mafioţi ruşi. A fost condamnat şi încarcerat de mai multe ori de-a lungul vieţii, dar a reuşit să îşi consolideze poziţia în lumea mafiei ruseşti, devenind unul dintre cei mai puternici criminali. A fost un apropiat al lui Viaceslav Ivankov, cunoscut ca "Micul japonez", un alt naş al mafiei ruseşti, rănit în circumstanţe similare în iulie 2009 la Moscova şi care a murit din cauza rănilor în octombrie acelaşi an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Asasinare,
Aslan Usoian,
mafiei
/actualitate/asasinarea-mafiotului-rus-aslan-usoian-o-mare-onoare-in-lumea-mafiei-rusesti-10491136
10491136
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.