Aşa arată autostrada din România pe care nu va merge nicio maşină

Postat la 23 mai 2017 309 afişări

Batem pasul pe loc când e vorba de construcţia de autostrăzi, dar ne permitem să avem şi autostrăzi "muzeu".

Aşa arată autostrada din România pe care nu va merge nicio maşină

Tronsonul Gilău-Nadaselu se apropie de finalizare, dar va rămâne nefolosit pentru că nu se leagă de restul autostrăzii A3.

"Ciotul" de 8,7 km de autostradă dintre Gilău şi Nadaselu, la vest de Cluj-Napoca, se apropie rapid de finalizare, o arată o nouă filmare din drona publicată de Asociaţia Pro Infrastructura (API).

Tronsonul va rămâne, însă, doar un "muzeu de autostradă" după terminarea lucrărilor. Asta pentru că tronsonul nu va putea fi folosit de şoferi din cauza că nu este conectată de restul autostrăzii A3 printr-un pod peste Someş la Gilău.

"Acest tronson de autostradă ete o exponată excelentă a incompetenţei autorităţilor, ce nu au fost capabile să finalizeze o licitaţie şi să semneze un contract de execuţie a unui pod/viaduct, deşi au avut 4 (patru!) ani la dispoziţie", susţine API.

Podul lipsă peste Someş în zonă Gilău este de fapt un viaduct deja parţial construit încă din vremea contractului cu Bechtel. Pentru finalizarea sa Compania de Autostrăzi lansase în 2015 o licitaţie ce în cele din urmă a fost anulată. Licitaţia a fost, în cele din urmă, lansată abia în octombrie 2016, iar ofertele au fost depuse, într-un final, în 9 februarie 2017, potrivit Hotnews.ro. Conform caietului de sarcini, după semnarea contractului termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 10 luni, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.