Artprice: Piaţa de artă fină, în creştere cu 20% în 2017, la 14,9 miliarde de dolari

Postat la 28 februarie 2018 64 afişări

Piaţa de artă fină (Fine Art) a crescut cu 20% în 2017, încasările din licitarea obiectelor de acest tip ridicându-se la 14,9 miliarde de dolari, faţă de 12,45 de miliarde de dolari în 2016, potrivit raportului anual realizat de Artprice şi publicat miercuri, transmite AFP.

Artprice: Piaţa de artă fină, în creştere cu 20% în 2017, la 14,9 miliarde de dolari

Artprice - liderul mondial al băncilor de date privind cotaţiile şi indicii din domeniul artei - include în clasa "Fine Art" pictura, sculptura, desenul, fotografia, stampele, înregistrările video, instalaţiile, tapiseriile. Din acest domeniu sunt excluse bunurile culturale anonime şi piesele de mobilier.

Evoluţiile pozitive înregistrate sunt efectul, în mare parte, al dinamicii pieţelor americană (+ 27%) şi britanică (+ 13%). Vânzarea record înregistrată de casa Christie's din New York - tabloul "Salvator Mundi", de Leonardo da Vinci (450 de milioane de dolari) - a impulsionat rezultatele din SUA, tranzacţia reprezentând singură 9% din piaţa americană şi 3% din cea mondială.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.