Aroganţă de miliardar: Unul dintre fondatorii Google şi-ar fi cumpărat o insulă pentru a „evada din pandemie”

Autor: Carmen Zanfir Postat la 23 iulie 2021 383 afişări

Aroganţă de miliardar: Unul dintre fondatorii Google şi-ar fi cumpărat o insulă pentru a „evada din pandemie”

Cofondatorul Google Larry Page a apărut foarte rar, spre deloc, în presă în ultimele 12 luni. Se spune despre acesta că ar fi donat materiale sanitare COVID, cu avionul său privat, pentru Fiji, conform unui reportaj Fijian Broadcasting Company News. Ulterior, reportajul a dispărut.

La începutul acestui an, în Fiji au început să circule zvonuri potrivit cărora Page ar fi cumpărat cel puţin o insulă din arhipelagul Mamanuca din această ţară. Pe 19 iunie, atunci când Fiji se confrunta cu al doilea val de cazuri de coronavirus, Fijian Broadcasting Company News a publicat un reportaj conform căruia Larry Page, cofondatorul Google, a donat materiale COVID-19 cu avionul său privat, relatează Business Insider.

Câteva zile mai târziu, ştirea a dispărut. Oficialii din sistemul sanitar din Fiji au cerut televiziunii să retragă materialul.Conform reportajului, materialele sanitare (măşti chirurgicale, halate, mănuşi) au fost trimise cu un avion privat, care a zburat din Hawaii către Aeroportul Internaţional Nadi din Fiji.

O fotografie a aeronavei, realizată cu puţin timp înainte de publicarea reportajului, a fost postată pe reţelele de socializare. Insider a verificat numărul de înmatriculare într-o bază de date a Comisiei Federale de Comunicaţii, care a arătat că este licenţiat pentru Blue City Holdings. Blue City Holdings gestionează o flotă pentru Page, cofondatorul Google Sergey Brin, şi pentru fostul director executiv Eric Schmidt.

În timp ce Mark Zuckerberg, de la Facebook, Jeff Bezos, de la Amazon, şi Tim Cook, de la Apple, au fost chestionaţi în cadrul audierilor din Congres, Page a evitat examinarea publică de când el şi Brin s-au retras de la Google şi de la compania mamă Alphabet la sfârşitul anului 2019.

Fiji a fost mult timp un refugiu popular pentru cei bogaţi şi celebri. Prinţul Harry şi Meghan Markle au fost văzuţi acolo, iar Mel Gibson deţine insula Mago din Fiji.

Restricţiile de călătorie COVID-19 au afectat economia Fiji, astfel că guvernul a relaxat unele reguli de acces pentru persoanele bogate pentru a încerca să atragă mai multe cheltuieli şi investiţii.

„Superiahturile sunt primite cu braţele deschise. Procedurile de acces sunt mult mai uşoare. În schimb, pentru bărcile cu vele nu este atât de facil”, a spus marinarul Lorenzo Cipriani într-o postare de blog publicată pe 4 august 2020.

„Guvernul promovează o companie de întâmpinare pentru cei care sunt foarte bogaţi şi au bani de cheltuit. Aşa că aşteaptă sosirea a sute de iahturi de lux”, a adăugat acesta în postarea sa de pe blog.

„De exemplu, unul dintre bogaţi este Larry Page, confondatorul Google, care a cumpărat insula Namotu. A ajuns acolo cu un avion privat şi a petrecut trei luni împreună cu angajaţii săi”, a mai spus Cipriani. „Cât timp sunt aici, unii dintre furnizorii locali vor lucra exclusiv pentru ei, evadaţii din pandemie care au aterizat în paradis”.

Larry Page a fost văzut împreună cu soţia sa, Lucinda Southworth, făcând surf pe unele dintre insule, a spus una dintre sursele Insider.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
larry page,
fiji,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.