Armenia, pe urmele tarilor arabe: vrem si noi alegeri anticipate (VIDEO)

Autor: Mihai Mitrica Postat la 19 martie 2011 14 afişări

Mii de opozanti ai guvernului armean au protestat in aceasta saptamana intr-o piata centrala din Erevan, cerand demisia autoritatilor, dupa modelul mobilizarii din tot mai multe tari arabe.

La 1 martie, o alta manifestatie de protest, organizata cu ocazia implinirii a trei ani de la violentele din aceasta tara din Caucaz, a reunit peste 10.000 de persoane la Erevan. Protestele de strada sunt organizate de Congresul National Armenesc, principalul partid de opozitie, in frunte cu Levon Ter-Petrossian, dar si de alte partidul Mostenirea (Jarangutiun), al carui lider Raffi Hovannisian a inceput greva foamei la 15 martie. Toti cer alegeri anticipate parlamentare si prezidentiale.

Zece persoane, intre care doi politisti, au fost ucise in violentele de acum trei ani, din 1 martie 2008, dupa 11 luni de proteste fata de victoria in alegerile prezidentiale a lui Serge Sarkissian in fata lui Levon Ter-Petrossian.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/armenia-pe-urmele-tarilor-arabe-vrem-si-noi-alegeri-anticipate-video-8075438
8075438
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.