Armata israeliană le permite locuitorilor din nordul Fâşiei Gaza să se întoarcă în casele lor

Autor: Iuliana Enache Postat la 02 august 2014 31 afişări

Armata israeliană a autorizat sâmbătă întoarcerea în casele lor a locuitorilor din Beit Lahiya, în nordul Fâşiei Gaza, a anunţat aceasta, ceea ce ar putea sugera că îşi consideră misiunea încheiată în această zonă.

Martori oculari au declarat că au constatat o retragere israeliană din satele situate în apropiere de Beit Lahiya, în nord, dar şi din Khan Younes, în sudul enclavei palestiniene.

"Locuitorii din nordul Fâşiei Gaza au primit un mesaj în care erau anunţaţi că se pot întoarce în sectorul Beit Lahiya", afirmă un comunicat al armatei.

"Locuitorii sunt sfătuiţi să fie atenţi la dispozitivele explozive pe care Hamas le-a împrăştiat în zonă", continuă textul.

Locuitorii "au fost informaţi că se pot întoarce în deplină siguranţă la Beit Lahiya şi Al-Atatra", un oraş vecin, a confirmat pentru AFP o purtătoare de cuvânt, declaraţiile sugerând că armata israeliană şi-a încetat operaţiunile în aceste sectoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ISRAEL,
GAZA,
/actualitate/armata-israeliana-le-permite-locuitorilor-din-nordul-fasiei-gaza-sa-se-intoarca-in-casele-lor-13024868
13024868
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.