Cel puţin 65 de morţi într-o explozie produsă într-o uzină din estul Chinei

Autor: Iuliana Enache Postat la 02 august 2014 26 afişări

O explozie care s-a produs într-o uzină din estul Chinei a provocat moartea a 65 de persoane şi un număr nedeterminat de răniţi, a anunţat sâmbătă un post public de televiziune.

Explozia de la Kushan, oraş din provincia orientală Jiangsu, "a provocat 65 de morţi, iar numărul răniţilor este în curs de estimare", a anunţat postul de televiziune CCTV într-un articol publicat pe Internet.

Explozia a avut loc sâmbătă dimineaţa într-o uzină de metale, a adăugat sursa citată.

Peste 100 de persoane au fost rănite în explozie, a afirmat la rândul său agenţia oficială China Nouă.

Fotografii publicate online arată cadavre carbonizate luate pe tărgi şi persoane cu hainele arse aşezate pe jos în faţa complexului industrial din care se ridică un fum negru gros.

"Zona este întoarsă cu susul în jos, de nerecunoscut", a scris un martor ocular pe Sina Weibo, un echivalent chinez pentru Twitter.

Accidentele industriale au loc periodic în China, unde standardele de securitate sunt relativ scăzute.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHINA,
EXPLOZIE,
/actualitate/cel-putin-65-de-morti-intr-o-explozie-produsa-intr-o-uzina-din-estul-chinei-13023557
13023557
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.