Armand: Viitoarea Piaţă Matache, hub cultural şi gastronomic, un punct de atracţie pentru turişti

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 03 ianuarie 2022 57 afişări

Primăria Sectorului 1 al Capitalei a scos la licitaţie studiul de fezabilitate pentru Piaţa Matache din Bucureşti. „Va fi şi un hub cultural şi gastronomic, un punct de atracţie pentru turişti”, anunţă Clotuilde Armand. Ea vrea la etaj zonă pentru relaxare şi o locaţie pentru mici concerte.

„Începem anul cu veşti bune. Am scos la licitaţie studiul de fezabilitate pentru Piaţa Matache din Bucureşti. Vrem să redăm valoarea acestui reper, să facem atractivă această zonă istorică. Astfel am gândit viitoarea Piaţă Matache, o zonă pe care fostele administraţii au neglijat să o dezvolte. Va fi şi un hub cultural şi gastronomic, un punct de atracţie pentru turişti. Am plănuit acolo inclusiv un loc special pentru amplasarea unor ateliere meşteşugăreşti. Vrem să demolăm construcţiile haotice care au umplut zona istorică de la intersecţia Calea Griviţei cu Calea Buzeşti şi să transformăm întregul cartier”, scrie pe Facebook Clotilde Armande.

Ea spune că îşi doreşte spaţii comerciale moderne la parter cu galerii acoperite, parcare subterană la standarde europene, iar la etaj o zonă pentru relaxare, o locaţie pentru mici concerte, cinema în aer liber, cafenele, baruri şi terase.

„Ofertele se vor deschide pe 17 ianuarie. Departajarea lor se va face prin preţ, soluţia abordată pentru reamenajarea Pieţei, propunerile făcute pentru creşterea atractivităţii zonei şi soluţia cu o amprentă cât mai mică de carbon”, conchide Armand.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
armand,
piaţa matache,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.