Arhivele de stat ruse publica documente despre masacrul de la Katin

Postat la 28 aprilie 2010 13 afişări

Arhivele de stat ruse au publicat miercuri, la ordinul presedintelui Dmitri Medvedev, pentru prima oara in Rusia, o serie de documente privind masacrul de la Katin al ofiterilor polonezi in 1940, comis de politia politica a lui Stalin, NKVD.

"In urma deciziei presedintelui Federatiei Ruse, D.A. Medvedev, au fost publicate copiile electronice ale documentelor originale privind «problema Katin» din «dosarul numarul 1»", se precizeaza pe site-ul Agentiei federale a arhivelor, rusarchives.ru. Printre documentele publicate figureaza si o nota a lui Lavrenti Beria, directorul NKVD, in care acesta propune executarea ofiterilor polonezi arestati.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/arhivele-de-stat-ruse-publica-documente-despre-masacrul-de-la-katin-6071125
6071125
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.