Arhiepiscopia Tomisului: „IPS Teodosie nu are averi. Arhiepiscopul este averea Bisericii”

Postat la 10 martie 2021 242 afişări

Arhiepiscopia Tomisului: „IPS Teodosie nu are averi. Arhiepiscopul este averea Bisericii”

Potrivit celor transmise într-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, IPS Teodosie nu are averi, arhiepiscopul reprezentând averea Bisericii. Biserica mai transmite că Teodosie este călugăr, care a depus un vot al sărăciei, adică al lipsirii de bunăvoie de proprietăţi.

Arhiepiscopia Tomisului spune că IPS Teodosie nu deţine averi

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au redactat un comunicat de presă în au transmis faptul că singurele venituri ale lui IPS Teodosie sunt cele prevăzute în lege.

Veniturile Arhiepiscopului Teodosie sunt cele prevăzute de Legea nr. 153/2017, care stabileşte veniturile reprezentaţilor tuturor cultelor din România (ierarhi, pastori, rabini, imami, etc.). Aşadar, cuantumul lor nu este stabilit de către IPS Teodosie, ci de către autorităţi, şi nu doar Arhiepiscopul Teodosie cumulează venituri salariale din funcţiile clericale şi universitare pe care le deţine. Minciuna prin omisiune rămâne tot minciună. Iar comparaţia veniturilor unui arhiepiscop, mitropolit sau chiar Patriarhului României (cum s-a mai întâmplat) cu cele ale Preşedintelui Statului ne aduce aminte, cu regret, de vremurile în care bolşevicii agitau masele spre lupta de clasă”, susţin reprezentanţii bisericii dobrogene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arhiepiscop,
arhiepiscopie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.