Are 780 de milioane de dolari, dar trăieşte într-o rulotă de 20 de metri pătraţi, împreună cu două lame. De ce face asta?

Postat la 02 februarie 2016 1835 afişări

Are 780 de milioane de dolari, dar trăieşte într-o rulotă de 20 de metri pătraţi, împreună cu două lame. De ce face asta?

Acum 12 ani, Tony Hsieh, CEO-ul Zappos, a pus bazele unui magazin online care azi valorează mai multe miliarde de dolari, scrie Business Insider.

Acum are o avere estimată la cel puţin 780 milioane de dolari, totuşi trăieşte într-o rulotă de 20 de metri pătraţi, împreună cu două lame.

Când Amazon a cumpărat Zappos în 2009 pentru suma de 1.2 miliarde de dolari, Hsieh a căzut de acord cu Jeff Bezos, şeful Amazon, ca acesta să-l lase să continue experimentele culturale, şi de management, atâta timp cât un profit companiei.

Unul dintre obiectivele neobişnuite ale lui Tony Hsieh a fost acela de a reconstrui un cartier din Las Vegas prin intermediul unei entităţi independente, Downtown Project (DTP). Proiectul a fost pornit cu finanţarea din propriul buzunar în valoare de 350 de milioane de dolari.

Deşi Zappos şi DTP sunt businessuri diferite, cele două sunt conectate deoarece mulţi angajaţi ai Zappos locuiesc în acel cartier, iar în 2014 Tony Hsieh a decis să se mute din apartamentul său de lux într-o rulotă din parcul de rulote DTP, ce se află la o distanţă scurtă de mers pe jos de sediul Zappos.

El spune că a fost inspirat să facă acest lucru de către festivalul Burning Man şi că acestă schimbare către un stil de viaţă minimalist i-a sport creativitatea „Am făcut această mutare pentru că vreau să sporesc numărul de momentele de descoperire neaşteptată (serendipity)”, spune el.

Cât despre cele două lame, care de fapt sunt alpaca,....sunt animalele favorite ale lui Tony Hsieh. Cele două animale se numesc Marley şi Triton şi stau într-un ţarc alăturat rulotei, însă Hsieh le eliberează în mod regulat deoarece sunt animale prietenoase şi nu crează probleme.

.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/are-780-de-milioane-de-dolari-dar-traieste-intr-o-rulota-de-20-de-metri-patrati-impreuna-cu-doua-lame-de-ce-face-asta-15017677
15017677
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.