Arbitrul Sebastian Colţescu a fost absolvit de acuzaţiile de rasism

Autor: Mediafax Postat la 11 februarie 2021 67 afişări

Arbitrul Sebastian Colţescu a fost absolvit de acuzaţiile de rasism

UEFA nu consideră rasistă atitudinea arbitrului român, Sebastian Colţescu, anunţă publicaţia spaniolă sport.es, citând un document nepublicat încă oficial de Comisia de Etică şi Disciplină a UEFA.

Forul european nu consideră jignitoare utilizarea expresiei „negru”, spun cei de la sport.es.

Arbitrul Sebastian Colţescu şi asistentul Octavian Şovre au fost acuzaţi că, cu ocazia meciului din Champions League, dintre PSG şi Istanbul Basaksehir, din 8 decembrie 2020, ar fi folosit expresia „cel negru” sau „ăla negru” cu tentă rasistă, în încercarea de a indica şi identifica pe unul din jucătorii echipei turce.

Conversaţia a fost auzită de Pierre Webó, antrenorul secund al echipei turce, care a reacţionat şi a provocat o reacţie în lanţ a jucătorilor, care a dus la retragerea ambelor echipe de pe teren şi amânarea meciului pentru a doua zi, cu altă brigadă.

Potrivit ziarului Sport, procedura de a analiză a incidentului de către UEFA s-a încheiat cu concluzia că atitudinea arbitrului român nu poate fi considerată rasistă.

„Utilizarea acestui cuvânt a fost făcută cu intenţia de a-l ajuta pe arbitrul principal să identifice jucătorul echipei turce. Dar cuvântul <negru> nu a fost folosit cu sens negativ. UEFA consideră că Sebastian Colţescu a avut o conduită necorespunzătoare pe care arbitrul român ar fi putut să o evite”, spun cei de la sport.es, că s-ar menţiona în decizia UEFA.

Arbitrul Sebastian Colţescu şi asistentul Octavian Şovre ar putea fi sancţionaţi pentru conduită necorespunzătoare, cu suspendare pentru un anumit număr de meciuri sau pentru o perioadă de timp determinată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sebastian colţescu,
rasism,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.