Arafat: Instalaţia de oxigen a TIR-ului făcută de o firmă autorizată, a funcţionat luni de zile

Autor: Mediafax Postat la 13 aprilie 2021 129 afişări

Arafat: Instalaţia de oxigen a TIR-ului  făcută de o firmă autorizată, a funcţionat luni de zile

Instalaţia de oxigen a TIR-ului de terapie intensivă a fost executată de o firmă autorizată, nu a fost nimic improvizat, unitatea funcţionând luni de zile în Argeş, a declarat luni seara secretarul de stat Raed Arafat, după accidentul în care au murit trei pacienţi la spitalul Victor Babeş. 

Arafat a precizat că prezintă ceea ce ştie în acest moment şi că în timpul anchetei pot apărea noi informaţii.

Cauza opririi ventilatoarelor a fost o creştere a presiunii oxigenului peste maximul admis, de 5,8 bari, în acest moment nefiind cunoscute cauzele care au dus la această creştere. Ventilatoarele, de producţie americană, s-au oprit iar persoanalul medical a ăncercat să ventileze bolnavii.

Compania care a verificat ventilatoarele a constatat că presiunea a crescut în jurul orei 16:25.

„Trebuie să vedem dacă a fost o eroare umană sau tehnică”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că unităţile mobile sunt în garanţie şi au fost întreţinute de firma producătoare, la două luni. Numărul pacienţilor trataţi în unităţile mobile depăşeşte 6-700 de pacienţi.

O defecţiune la instalaţia de oxigen a TIR-ului de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş a dus la decesul a trei pacienţi. Alţi cinci pacienţi au fost transferaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tir,
babeş,
arafat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.