Arafat: Imunizarea contra TBC nu a fost oprită pentru că vaccinul nu e bun, ci ca urmare a suspiciunilor

Postat la 22 noiembrie 2012 11 afişări

Arafat: Imunizarea contra TBC nu a fost oprită pentru că vaccinul nu e bun, ci ca urmare a suspiciunilor

"Mai bine oprim două săptămâni vaccinarea, decât să se gândească cineva dacă produsul este sigur sau nu pentru copilul lui. Este o perioadă scurtă. Sper să reluăm cât mai rapid vaccinarea, după clarificarea situaţiei", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Arafat a mai declarat că nu vrea să se lanseze cu o concluzie finală referitoarea la vaccinul importat din Danemarca până când nu va avea raportul comisiei naţionale de experţi şi cel al specialiştilor străini.

"Există multe opinii divergente şi nu ştiu care dintre ele este mai corectă. Vaccinul este foarte important pentru România, întrucât incidenţa tuberculozei este foarte mare. În unele ţări, chiar nu este nevoie de utilizarea acestui vaccin, pentru că nu au cazuri de tuberculoză sau incidenţa este foarte mică", a mai spus ministrul.

Întrebat cine va plăti părinţilor pentru suferinţele cauzate copiilor prin utilizarea acestui vaccin, Arafat a spus că un răspuns poate fi dat numai după ce va exista raportul final al situaţiilor create prin vaccinarea cu produsul danez.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TBC,
Imunizare,
Arafat
/actualitate/arafat-imunizarea-contra-tbc-nu-a-fost-oprita-pentru-ca-vaccinul-nu-e-bun-ci-ca-urmare-a-suspiciunilor-10344575
10344575
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.