În timp ce toată Europa se află într-o criză fără precedent creată de Coronavirus, Arabia Saudită vine şi dă o nouă lovitură începând un război economic cu Rusia

Postat la 15 martie 2020 23775 afişări

În timp ce toată Europa se află într-o criză fără precedent creată de Coronavirus, Arabia Saudită vine şi dă o nouă lovitură începând un război economic cu Rusia

Arabia Saudită plănuieşte să inunde Europa cu petrol ieftin pe care vrea să-l vândă cu 25 de dolari barilul, într-un efort de a atrage marile rafinării care în prezent importă petrol rusesc, au precizat pentru Reuters surse din piaţă.

Sursele, din companii şi rafinării majore din Europa, au spus că gigantul petrolier de stat saudit Aramco a promis să furnizeze volumele suplimentare începând cu luna aprilie.

Preţurile petrolului s-au redus la jumătate faţă de începutul anului, deoarece cererea a fost afectată de răspândirea coronavirusului şi pentru că Rusia şi OPEC nu au reuşit să ajungă la un nou acord cu privire la reducerile de producţie. Rusia a refuzat să reducă producţia, iar Arabia Saudită a început un război al preţurilor pentru a disloca din cota de piaţa a companiilor ruseşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arabia saudita,
petrol,
europa,
ieftin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.