Aprilie aduce debite mari pe Dunare si pericol de inundatii

Postat la 22 martie 2010 51 afişări

Dunarea va avea un debit de circa 12.700 de metri cubi pe secunda in a doua jumatate a lunii aprilie, sustin hidrologii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, care anunta ca in acea perioada zonele riverane fluviului se vor afla sub cod galben sau chiar portocaliu.

"In a doua jumatate a lunii aprilie Dunarea va ajunge din nou la cote importante. Ne asteptam sa avem debite de 12.700 de metri cubi pe secunda, ce echivaleaza cu depasirea certa a cotelor de atentie, daca nu chiar si a celor de inundatii. Asta se traduce prin cod galben sau chiar cod portocaliu", a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, seful INHGA, Petre Stanciu.

Stanciu a prezentat, luni, o prognoza pe urmatoarele trei luni. Conform documentului, problemele de pe Dunare ar urma sa fie cele mai grave din punct de vedere hidrologic din urmatoarele trei luni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dunare,
debit,
inundatii,
INHGA,
avertizare,
hidrologi
/actualitate/aprilie-aduce-debite-mari-pe-dunare-si-pericol-de-inundatii-5767852
5767852
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.